sista juli

  2011-07-31 / 21:16:13 / vardag / 10 KOMMENTARER
Heeeeej :) Hann inte blogga igår, men inlägget kommer upp ikväll eller imorgon..! Åkte till rumar och åt middag, och träffade mina favoritsyskon jag inte sätt på evigheter typ hihi. Bästa bakgrunden på mobilen ♥
Var och kollade på film hela natten på andra sidan. Låg under en filt, och sen gick vi till lilla huset och pratade, mys. Sov läänge imorse, helt sliten efter den här veckan haha :') Men har varit så sjukt kul så spelar ingen roll.
Varit ute och seglat, simmat och filmat lite till en grej idag. Nu ska jag iväg på en årlig tradition .. ;) Hihi, puss
-
har typ inte några bilder just nu, men här är några från en gammal fotografering i maj [passar bra eftersom en av tjejerna på bilderna fyller år idag.. grattis!]



newspaper letters,

  2011-07-30 / 10:31:43 / foto - övrigt / 14 KOMMENTARER
Hade en riktigt kul kväll igår, som för mig blev sista rockoff kvällen. Nu sitter jag på färjan på väg till korpooo, ikväll blir det filmfestival och annat kul hihi! Får träffa massa saknade också, fiient :)
Fölåt att uppdateringen har varit så dålig - senare idag kommer ett önskeinlägg..! ♥

L.A juice

  2011-07-28 / 15:55:44 / foto - mat & dryck / 3 KOMMENTARER
Vaknade tio över fyra igår, blir alldeles för lite sömn de här nätterna :') Idag har jag varit på den nya juice baren med Sean och Astrid :) hörs senaree!


keep sayin' it and i'll smile forever

  2011-07-26 / 17:07:31 / vardag / 3 KOMMENTARER
Längesen :) Har varit med om bland de bästa, mest random och konstigaste kvällarna/nätterna. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Ikväll ska jag iaf träffa några tjejer, behövs verkligen just nu. Sen blir det vidare till staaaan'.
Ha det fint alla ♥ (bilder kommer!!)





konfirmation

  2011-07-24 / 17:20:58 / foto - övrigt / 16 KOMMENTARER
Har varit och kollat på när mina kompisar konfirmerat sig både igår och idag :) Är typ den enda som inte har gjort det haha. Sen åkte jag ut till järsö, och åt tårta :')


"And no matter what I say say or do The road lead back to you…"

  2011-07-23 / 19:42:07 / vardag / 10 KOMMENTARER
Bild på mig som Astrid fotade igår (har lite bildbrist just nu , men kommer upp bilder under veckan..!)
Är ju somsagt på Åland nu, eftersom här är rockoff festival. Hade sjukt kul igår!! Träffade massa nytt folk, turister, människor man inte sett på länge osv. Gick till glassbaren mitt i natten och åt glass med Alexandra, vidare till stadshusbacken, bytte lite nummer, och sov hos Astrid :)
Idag har jag varit på konfrimation och på olika mottagningnar - grattis alla som konfrimerat sig! Visar lite bilder imorgon :) Nu kom Astrid hit , och vi ska dra ner till stan. Ikväll spelar hoffmaestro! Vi höörs alla ♥

lilla ruter dam

  2011-07-21 / 01:09:00 / foto - människor / 25 KOMMENTARER
Hihi fotade min lillasyster i hennes fina, röd rutiga klänning för ett par dagar sedan. Hann aldrig säga hejdå innan jag åkte, saknar henne redan. Men hon är rolig att prata i telefon med, så kan alltid ringa :')
Annars är det såå skönt att vara hemma, och ska få sova i min egen säng i natt för första gången på länge. ♥

nittonde juli varje år

  2011-07-20 / 18:26:00 / vardag / 2 KOMMENTARER
Spagetti festen var igår, årlig tradition i korpoström :) Ida var med ett tag också, synd bara att hon hann åka innan vi gick över till andra sidan. Spelade bluff, pratade om minigrisar, körde armbrytning (och jag förlorade typ varenda match haha), plockade blåbär och fotade kvällsljus.
Sen satt jag i en båt helt själv för att ro över, och jag [ som är typ världens sämsta på att ro ] lyckades tappa årorna i vattnet, välta en grej ute i vattnet och krocka i två andra båtar, under de fem minuter det tog för mig att komma över. Tog mig iland levande i alla fall ;)
Fixade lite stuffs med Alicia, och drog till verkstaden. Kom lite mer folk dit sen. Prat och visk och skratt. Sjuka bilder och lite annat. Slutade med att jag låg nedanför ett berg, och märkte sen hur jag skrapat upp hela höften. Puss och kram och hejdå till alla, vissa träffar jag inte på ett halvår, minst. Lite sorligt, men finns ju skype och så.
Hittade iaf några bilder som kan visas upp här haha ↓
- min hand i bluff, tro det eller ej





painting some birds

  2011-07-20 / 08:05:08 / foto - människor / 15 KOMMENTARER
Heeeej :) Steg upp klockan 05:15 imorse, så är typ helt död nu. Sitter på färjan på väg hem och kollar på pretty little liars och äter godis hihi.
Hörs mera när jag är framme, puss!

hälsningar från korpo,

  2011-07-19 / 17:29:00 / vardag / 4 KOMMENTARER
Åt grillad fisk till middag igår (nästan grillad sik hahaha, men det här var aborre) , fick mig att tänka på min kära vän Mimmi.
Var inne i butiken barfota och tänkte på fina lilla Sofia, kunde inte låta bli att ta en bild av våra barfota fötter .. ;)
Satt på trappan och åt frukost, innan jag märkte att jag hade sällskap av massa myror. Skrattade lite då jag tänkte på hur mycket Astrid hade skrikit om hon varit där ... :)
Och några bilder på mina finaste vänner på Åland som jag saknat nåt otroligt :') Vissa har jag inte träffat på nästan en månad..! Men kommer hem imorgon - can't wait! xoxo


Siri

blueberry forest

  2011-07-18 / 17:25:00 / foto - människor / 20 KOMMENTARER

önskeinlägg - kamerautrustning

  2011-07-18 / 15:51:13 / vardag / 8 KOMMENTARER

Får hela tiden otroligt söta kommentarer av er läsare, så himla roligt hihi :)
Har i alla fall fått en hel del frågor om vilket objektiv och kamera jag använder. Min kamera är en ganska gammal modell, som egentligen är min pappas gamla – Nikon d40x. Jag har fotat med den i två år nu ungefär, och i våras köpte jag objektivet Nikkor 50mm f/1.4. Det var ganska dyrt, så jag fick spara under en tid. Men jag tycker absolut det var prisvärt, och jag är väldigt nöjd med det.

Bilderna får en helt annat ljus och blir mycket ”mjukare” när man kan komma ner till en sådan låg bländare. Så om någon är ute efter ett bra objektiv, rekommenderar jag det verkligen!

Till sist vill jag tillägga att det viktigaste inom fotografering är såklart inte kameran eller vilken utrustning man har, utan personen bakom kameran, kreativitet och redigering.

Alla mina fototillbehör

1. Kameran - Nikon d40x

2. Ett litet mini stativ som jag aldrig använder

3. Skyddande uv filter som jag vann i en fototävling

4. Fjärrutlösare

5. 18-55mm objektivet som jag fick med kameran och fotade med tills maj -11.

6. Macro filter +10 , 52mm

7. 50mm f/1.4 objektivet som jag nästan alltid använder.

-

Uppdatering:

- Pop-up diffusor

- Macro filter +10, 58mm

- Teleobjektiv: Nikkor 50-200

 

 


 

Jag redigerar i princip alla mina bilder i Photoshop CS5, med hjälp av kurvor, färgbalans m.m.

 


cherries

  2011-07-17 / 16:17:00 / foto - natur / 11 KOMMENTARER

(hihi bilderna är från körsbärsträdet på en gård vi "gästbesökte" lite)

Hej igen! Somsagt funkar inte riktigt det här med bloggningen så bra under sommaren, och speciellt här i korpo när internetet är sååå segt. Så blir bättre när jag åker in till stan, på onsdag tror jag :)

Igår kom Ida hit och hälsade på hihi. Simmade med kläderna på (nästan) då jag stod med vatten upp till hakan på bryggan..! Var ju lite kallt efter det jo. Sen visade vi henne taket, och satt och ristade in små meddelanden, busigt. Köpte läsk och satt vi kvarnen och pratade.

Gick till huset inne i skogen, kom lite flera, poker, radio, myggor och annat kul. En galet spännande film, och nästan alla slocknade i mitten av nästa. Låg uppe tills det ljusnade och pratade. Väldigt trevligt.

Fint väder idag. Simmat och solat. Barfota fötter hela vägen till butiken, och i butiken. Diggar’t. Köpte ben&jerry och satt på avhuggna träd i solen. Hittade solmogna smultron och årets första hallon. Blivit stucken av två getingar också, usch.

Hoppas allt är bra med er ♥


jurmo

  2011-07-15 / 00:27:32 / foto - natur / 20 KOMMENTARER
Hade en himla lyckad seglats för några dagar sedan, med tre av mina fina kusiner, deras mamma och min familj. Jurmo måste vara en av de vackraste platserna som finns. Långa stenstränder, sandvägar, rosa himmel på kvällen och nästan helt platt överallt. Och finns nog inget mysigare ljud än när man ligger i en båt och hör vågorna utanför. Tio personer sov vi där inne, sjukt stor båt i alla fall. Amanda filmade lite av det också, när det var som mest trångt hihi.


fanns huuur mycket smultron som helst, och sååå goda hihi♥

princess,

  2011-07-14 / 20:17:37 / foto - människor / 5 KOMMENTARER
Fotade de här bilderna med min vackra kompis Sean för mer än en månad sedan. Höll fortfarande på och testade hur mitt objektiv fungerade, och de här var bland mina första porträtt med det nya objektivet, så bilderna är inte särskilt jättebra direkt :) Men bättre sent än aldrig..!




bussen in till stan'

  2011-07-14 / 18:04:25 / vardag / 0 KOMMENTARER
Var till åbo med tre bästaa igår :) Fick skjuss i en liten volvo, massa sladdar kors och tvärs. Alla lyssnade på samma musik hihi. Gick runt i butiker, köpte inte så mycket, men lite fina småsaker. Åt jättejätte god glass och satt på en bänk vid vattnet. Pratade med turister, och pratade lite dålig franska.  Gjorde konstiga saker och tog helt störda bilder (tagga på fb nununu)..! Satt i någon timme på wayne's och åt världens bästa fika/lunch. Blev aaaarg på Saskia och låg över henne i soffan och skrek, så fuult. Bytte lite prislappar hur som helst, och blev lite pinsamt i kassan ett tag he he.. Ville hinna på bio också, men tar det en annan gång. Sprang till bussen, jag och Alicia skyndade oss in på ett café och köpte crossiants ♥ ah. Blodig tå och så kom bussen. Helt tyst förutom vi fyra haha. Hemma igen, bastu sent och sova.

little girl on the run

  2011-07-12 / 18:19:52 / foto - människor / 23 KOMMENTARER
släpade med mig väskan på bilderna heeela tiden i väntan på det perfekta stället för att fota.

Hade en riktigt fin seglats med kusiner. Bilder kommer!
Kom hem igår kväll, och gick vidare till Ians 17-års fest. Blev en riktigt bra kväll hihihi, lite (mycket) random saker hände. Satt i en bastu och chillade, puss puss tihi, upp till vinden, fick höra kloka saker - fram med kameran och filma. Allting svart, blinkande lampor, dansade vidare. Skrek så jag var hes imorse :) Musiken stängdes av vid tre. Party för fyra utanför - och pepplåten numero uno på mobilen. Alla sjöng med - LYCKA!! Kramar och slut. Peace bro?
Haha.

om mig - önskeinlägg

  2011-07-11 / 16:31:00 / om mig / 6 KOMMENTARER

Hej! En läsare skrev till mig och bad mig att göra ett inlägg om mig själv. Tyckte tydligen att jag skriver för lite om mig i bloggen ^^ Sååå here we go..! Fråga bara om det är något ni undrar :)

Mitt fullständiga namn är Siri Helena Aline Lindén (därav bloggnamnet shal haha..!) . Både jag och min kompis gjorde så när vi startade nya bloggar. Nu i efterhand ångrar jag det såklart eftersom det är lite konstigt och ingen fattar typ. Har funderat på att byta, men känns ändå roligt att blogga på samma blogg jag gjort i mer än två år (:

Är född mitt i vintern, den sextonde februari 1996. Tycker det är helt okej att fylla år då, är i början på året och har ofta sportlov på min födelsedag.

Jag har tre yngre syskon, Isak, Tilda och Alma. Det skiljer två, fyra och tio år mellan oss. När jag var mindre hade jag närmast relation med Isak, och alla såg oss som tvillingar typ, men nu pratar jag nog mest med Tilda. Delar till och med rum ibland, mys hihi.

Fick en kanin när jag var nio, Stampe. Fast när vi köpte vår hund, Sally (som är bästa, snällaste och finaste hunden i hela världen), glömde jag nästan bort Stampe. Nu sitter han ute i sin bur hela dagarna, och äter hö haha. Hade en liten hamster för några år sedan också. Bara ett impulsköp, eftersom min kompis köpte en hamster. Hade henne i några månader, innan jag inte orkade städa buren mera ;) Så hon såldes.

Annars vet jag väl inte riktigt vad jag ska berätta om mig själv. Mina vänner ser mig nog som en ganska spontan person, får ofta olika infall och idéer. Försöker vara glad för det mesta, hösten i åttan var nog riktigt extrem, skrattade precis heeela tiden. Till slut sa lärarna att det skulle påverka betygen, så efter ett tag försvann de hysteriska skrattattackerna nästan helt. Saknar det ändå en del :’)

På fritiden är jag mest med kompisar. Har gjort massa olika sporter och sånt genom åren, men aldrig riktigt fastnat för något. Innebandy spelar jag nu. Gjorde det förut i ungefär fyra år. Spelar teater också. Ibland kan det vara så himla roligt, fast så svårt. Har hjälpt mig att bli bättre att prata inför grupper och sånt :)

Bor somsagt på Åland. En liten ö mellan Sverige och Finland. Den hör till Finland, men alla pratar svenska. Det är ganska mysigt att bo här, eftersom nästan alla känner alla. Eller, alla som bor här säger så, men riktigt så är det ändå inte. Fast man kan en massa namn på alla som bor här. Genom facebook och så hehe. Det är också det som gör det så jobbigt att bo här. När något händer, vet alla om det. I sjuan var jag med om en grej, och fick höra minst tio olika rykten som verkligen inte stämde alls. Speciellt på hösten och vintern är det tråkigt att bo här. Nästan heeelt dött för det mesta. Om man går ner på stan en vanlig kväll ser man inte många människor haha. Och då bor jag ändå i den enda ”staden” här, Mariehamn.

På somrarna åker jag alltid till Korpo ett par veckor. Finaste platsen jag vet typ. I alla fall på sommaren. Nästan hela min släkt från pappas sida bor där, finns säkert över 200 släktingar som bor nära varandra :’) Låter sjukt, men man tänker nästan inte ens på det när man är här.

Mitt intresse för fotografering fick jag i sexan ungefär, då jag började låna pappas systemkamera. Testade mig mest fram, och kunde ta flera hundra bilder på samma blomma. Mellan sjuan och åttan någongång, blev det lite seriösare, och jag märkte att jag verkligen tyckte det var roligt.

Bloggat har jag också gjort sedan sexan. Fast då hade jag två läsare ungefär haha, min kompis och hennes kusin :’) Skrev nästan bara om våra bråk, och vad som hände i skolan. Hade ungefär fyra bloggar innan den här [varav några fortfarande finns kvar..!]

Oj, nu blev det här väldigt långt. Tycker om att skriva, och ofta om jag vill reda upp något med en kompis, skriver jag på msn eller facebook istället för att ringa. Oftast är det mycket lättare än att prata, vet inte varför.
Men nuuu ska jag sluta – kommer länka det här inlägget till kategorin ”om mig” och uppdaterar där om jag kommer på nåt mera.

KRAM!


update

  2011-07-09 / 19:58:49 / vardag / 37 KOMMENTARER
Hej ♥ Hinner inte med bloggen precis just nu, men snart är jag tillbaks med en massa bilder!!
Har haft riktigt fina sommar dagar här i korpo med dom jag gillar mest. Så många känslor att jag inte kan beskriva.
Sköna utekvällar och varma dagar. Lagat mat tilsammans och bråkat om småsaker. Förstorade upp allting i onödan, men löste sig bra till slut.
Igår kväll var det mest random jag gjort på länge. Ett berg av saker på varandra, hopp från klippor högt upp i luften, sprang genom skogen och kunde inte låta bli att vara lite rädd av alla skrik runt omkring. Många i ett tält mitt i natten, inte särskilt mycket sömn, men mera skratt. Saker som är lite otydliga idag, men kan inte göra annat än att skratta bort det. 
Nu ska jag gå, och imorgon blir det seglats med kusiner. Och när vi kommer hem , har jag känslan av att det kommer bli riktigt bra.. Just like last year ;)






“Do not watch the petals fall from the rose with sadness, know that, like life, things sometimes must fade, before they can bloom again.”

  2011-07-05 / 19:50:46 / foto - växter & blommor / 37 KOMMENTARER



Heeej alla fina! Sprang runt i regnet igår, somrigt. Varmt i luften fast det regnar. Sen en massa sms i snabb takt, snurriga telefonsamtal, en dålig film [så man kunde inte annat än skratta] och prat. Jordgubbar med socker på mitt i natten i vårt kök. Hihi ♥
Fixat lite saker idag, och nu ska jag iväg till andra sidan! Senare ikväll får jag träffa mina favoriter, ska bo på åkerback, så bloggningen kommer vara lite halvbra ett par dagar. Puss!

millions of miles away

  2011-07-05 / 00:34:48 / foto - människor / 12 KOMMENTARER

inne i dimman

  2011-07-03 / 23:09:00 / foto - människor / 17 KOMMENTARER

var ute tidigt och sprang med musik i öronen. ladan och tillbaks. var och simmade typ fem gånger, med olika bikini varje gång tihi. började regna och åska igen, och hoppade i, hand-i-hand med min matchande kusin , liksom såå snyggt! dök i från bryggan också, har aldrig vågat förut, men nu gör jag det! woho :')

åkte över till andra sidan och pratade om film och sånt. halv tråk, men skrattade åt roliga kommentarer emellanåt. det här blir nog riktigt bra hoppas vi :}

<3




smultronstrå

  2011-07-02 / 22:40:00 / foto - människor / 5 KOMMENTARER

Åkte ganska tidigt imorse (fast försov mig lite, orkade inte riktigt stiga upp hehe). Har verkligen vänt på dygnet helt nu :') Satt i en stekhet bil några timmar, 30° i skuggan, lyssnade på musik och drack iskall cola från en drive-in hihi. Vinden fläktade i håret, så det var helt okej ändå. Simmade i ösregn när vi kom fram till kusinerna, och sprang in när det började åska. Försökte fånga blixten på bild i typ en halvtimme, innan jag insåg hur omöjligt det var. 
Badade bastu med två fina när vi var tillbaks här i korpo igen :) Har massa bra planer nu..! Om ett par dagar kommer världens bästa vänner hiit, har saknat dom så himla mycket ♥ Hörs imorgon!


plaid

  2011-07-02 / 00:07:50 / foto - människor / 2 KOMMENTARER
Kusiner på besök idag :') Varma händer och pyttesmå fötter hihi. Simmade, spelade badminton och skrattade åt deras roliga småprat med varandra. Imorgon fyller en annan kusin år, så åker dit en sväng! Hörs ♥

barfota

  2011-07-01 / 15:38:30 / vardag / 1 KOMMENTARER

Hihi, så kul att alla går barfota här i korpo :} Till och med inne i butiker ser man massa barfota fötter haha!
Igår var det en vecka sen jag kom hit. Har hänt en massa saker, så känns som betydligt längre. Min fina vän Linda har också fyllt år [grattis gumman, vi får fira när jag kommer tbx ♥]
Under dagarna jag inte bloggat har vi haft lite gäster. Åkte ut med båten, gick på rundtur hihihi, och blev i slängd med min handduk. Slutade med att vi båda låg i vattnet, med blöta handdukar haha.
Nu ska jag gå ner till stranden! Ha det fint :)

lost in the wilderness

  2011-07-01 / 15:18:41 / foto - människor / 12 KOMMENTARER