there's a spark in you

  2011-11-30 / 16:29:25 / gif's / 33 KOMMENTARER
Hej fina läsare !
Gjorde världens läskigaste experiment på kemin idag [eller okej, skulle egentligen inte alls varit läskigt - om inte jag och Astrid skulle failat så stort]. Skulle fånga in en slags gas i ett provrör, men jag fattade inte hur man skulle göra, så all gas kom rakt upp på mig. Började hosta så att tårarna rann haha, och fick knappt någon luft. Men allt gick bra sen i alla fall :')
Nu ska jag fixa lite sakeer, men hörs senare ♥

sleep tight

  2011-11-29 / 20:40:00 / vardag / 12 KOMMENTARER
Lärde just min lillasyster att vika pappersbåtar haha, kul liv :')) Nejmen ska snart försöka sova, alldeles för längesen jag somnade före tolv.. 
 
 
 

a sunday without sunshine.

  2011-11-27 / 21:43:59 / vardag / 14 KOMMENTARER
Typisk söndag idag = har inte gjort särksilt mycket :) Såg en film med mina syskon, fick lite gäster och en chokladkalender av mamma och pappa hihi. Just nu chattar jag med två bloggläsare från brazilien (!) , om ni vill fråga något eller så kan ni adda: siri.linden@hotmail.com
xo! ♥

lillajul

  2011-11-26 / 16:19:43 / vardag / 9 KOMMENTARER
Vet inte om den här dagen brukar firas särskilt stort på andra ställen, men här på Åland verkar de som att de flesta firar lillajul. Brukar inte göra något speciellt, men idag har jag varit ute med familjen på "lillajulmarknad" i Kastelholm. Var riktigt mysigt och drack årets första glögg [bränner mig aaalltid på tungan haha] , men inte riktigt äkta julstämning utan snö.. Ikväll ska jag baka pepparkakor och sånt med några tjejor :) Take care! ♥
I keep you warm

  2011-11-26 / 00:05:04 / vardag / 7 KOMMENTARER
[fredagsmyys framför brasan med lillasyster hi hi]
Förlåt för den dåliga uppdateringen. Blir bättre så fort jag hinner ta lite nya bilder! :)
Igår öppnade julgatan - exakt en månad före julafton! Åt pepparkaksglass och gick runt i stan med fina vänner. 
Vårt nya schema på fredagar är också sjukt skönt. Hade också [som nästan varje fredag] en allmänt ful och random eftermiddag på stan med Sofia hihi :')
Ikväll var jag hos Anton och såg på skräckfilm med någraaaa. Fysatan, äckligaste filmen jag sett tror jag. Kommer drömma mardrömmar..! Hörs mera imorgon, sovgott ♥

den tjugotredje i november

  2011-11-23 / 19:22:50 / vardag / 14 KOMMENTARER
Dagarna går rätt snabbt. Igår gick jag och Alexandra från skolan en timme, för att äta pepparkakor på Ålandstidningen :') Bilderna blev nog bland det fulaste på länge haha. 
Har precis beställt hem lite kläder, och nu plugga matte! hörs ♥

[testade göra en egen textur, bokehn i bilden - blev sådär haha]☎ telephone box ☎

  2011-11-21 / 18:33:35 / vardag / 35 KOMMENTARER
Söta kommentarer, en tia (!) i avgångsbetyget, ett snällt mail och en fin komplimang gjorde den här dagen ännu lite bättre :) Såg också några bilder jag tagit i tidningen idag, vilket var roligt. Och så har vi också börjat på en ny period, så timmarna är lite bättre och förhoppningsvis roligare.

Igår kom pappa och Isak hem från London, och dom hade köpt den här lilla fina soveuniren till mig ↓sisterhood is the strongest link.

  2011-11-20 / 16:56:00 / foto - människor / 16 KOMMENTARER
Har varit ute i kylan med Alexandra och Victoria, och kom hem för en liten stund sedan. Så stört kallt ute, mina fingrar förfrös nästan haha. Och har nåt konstigt fel som gör att jag pratar jättesnabbt när jag fryser haha :')
Mitt minneskort blev fullt rätt snabbt, så hann inte ta så väldigt många bilder. Men här är någraa ↓

rött ✽ vitt

  2011-11-19 / 21:45:08 / foto - övrigt / 14 KOMMENTARER
Igår var jag hos Joppe med lite folk, mycket trevligt.
Har haft en mysig lördag. Astrid sov här, fikade på stan med fina tjejer, beställde en vinterjacka och sett film med småsystrar. Nu kom två fula tjejor hit, ska vara lite social med dom!
puss

✔ praovecka

  2011-11-18 / 19:11:33 / foto - mat & dryck / 16 KOMMENTARER
Haha yeah, Starbucks latte och cheerios mellanmål ↑
Sista dagen på tidningen idag. Kommer faktiskt sakna det! Har varit en grymt bra vecka, och verkligen lärt mig saker :) Ska dit redan på måndag igen för att hämta en cd med lite bilder hihi. Fick en fin tröja från dom också!
Hörs senaree ♥

17.11.11

  2011-11-17 / 20:09:11 / foto - människor / 14 KOMMENTARER
Idag på praon har jag fotograferat en författare, intervjuat radiopratare, varit på en föreläsning om missbruk, fotat lite på en konferens, photoshopat tusen olika bilder, och lunchat med Astrid :)
Tänkte även visa min nya drömfångare, som jag lagade i slöjden ↓

children

  2011-11-16 / 20:25:25 / foto - människor / 21 KOMMENTARER
Något jag alltid tyckt om att fota är just barn. Är svårare ju mindre de är, eftersom de mest bara vill springa runt haha ^^ Ska försöka få söta granntjejen [första bilden] att ställa upp på några bilder senare i veckan :} xo!

Är lite nyfiken på vad ni tycker, så rösta gärna ↓

webvoter-omröstning
Hur tycker ni jag ska göra..?

Uppdatera mer sällan men med bättre bilder?
Uppdatera ofta men inte alltid så bra bilder?

Se resultat

colourful

  2011-11-16 / 20:04:25 / foto - övrigt / 4 KOMMENTARER
hittade de här bilderna i arkivet ↓ hej överredigerat haha ..
Idag har jag kollat på pressvisningen av nya Twilight filmen! :) Måste säga att den var jättebra, bäst hittills! Har också varit ute på ett dagis i Geta och fotat. Såå söta alla barn var, en liten kille kom och kramade mig innan vi skulle åka haha :')
Fick en glad överraskning när jag kom hem - ett paket med närbildslinser, andra priset för fototävlingen jag var med i! Tuusen tack alla som röstade ♥ Ska testa dom så fort jag hinner!

how to do

  2011-11-16 / 18:00:09 / gif's / 24 KOMMENTARER
Okej, har aldrig gjort en sådan här "guide" tidigare, men är bara att fråga om ni undrar över något!
Jag använder mig alltså av Photoshop cs5 :)


1. För det förstaaaaa, är det viktigt att det är en FILM och inte flera bilder, som många kanske tror. Går att göra med bilder också, men då funkar det på ett annat sätt. Så du öppnar filmen på samma sätt som en bild, och går sedan under fliken Windows Animation . Då ska det se ut som på bilden!
2. När du valt ut vilken del av filmen du vill använda [ska högst vara ett par sekunder] , går du in under File > Export > Render video


3. Sedan öppnar du din film såhär: File > Import > Video Frames to Layers


4. Då kommer en sådanhär ruta upp ↑ Tryck OK! :)
5. Det kommer då att se ut ungefär så här :) Om ni kollar noga tillhöger, ser ni att jag håller musen över ett litet öga med ett hänglås. Ställ dig i lager 1 och klicka i den symbolen! Det kommer upp en liten ruta, tryck Match!
Sedan är det bara att spara! Gå in på File > Save for Web & Devices . Var noga med att du ändrar storleken till samma storlek som din bloggbredd :) Jag har ex. 700, så ändrade till 700 px under Image Size. Om du vill att bilden ska fortsätta röra sig hela tiden, och inte bara en gång - se till att Forever är valt längst ner till höger! Spara sedan i formatet GIF.
klaaaaart! :)

random

  2011-11-15 / 21:39:20 / om mig / 10 KOMMENTARER

swing all the day

  2011-11-14 / 18:00:27 / gif's / 16 KOMMENTARER
syster i lekparken
-
Hej alla fina! Har ju somsagt prao hela den här veckan , och är på Ålandstidningen med fotograferna :) Har inte gjort så mycket hittills, och det mesta jag gjort har jag failat lite med :') Men blir spännande att se vad jag ska göra resten av veckan! pusss

new gif's

  2011-11-13 / 19:06:29 / gif's / 17 KOMMENTARER
Heeej! Skön helg. Har sovit läänge [verkligen behövts, eftersom jag knappt hunnit sova den här veckan] , varit på skräckfilmsbio, gjort småfula saker på stan med tjejerna nedan ↓ , tränat, städat mitt rum, ätit middag på Indigo med familjen och bara chillat.
Som ni kanske märkt har jag börjat göra gif's hela tiden, hehe. Tar så himla lång tid, och så många misslyckade försök bara.
Får nåt fel på bloggen, inget funkar - så måste göra de här bilderna jättesmå.. Hoppas ni överlever :')11/11 - 11

  2011-11-11 / 19:05:00 / gif's / 22 KOMMENTARER
Rubriken var ju nästan ett måste haha, inte den ovanligaste men .. :') På lunchrasten satt alla med sina mobiler och väntade på att klockan slog elva:elva , klart man ska önska sig nåt ju! Hihi.

dinner

  2011-11-11 / 18:19:00 / gif's / 6 KOMMENTARER
Lillasyster fick välja mat idag, och såklart ville hon baka pizza :') Fast hennes pizzor brukar mest se ut som degklumpar med ost på haha. Idag skrev jag sista provet för den här perioden, vilket inte gick så bra. Fast har fortfarande en fysikuppsats som måste göras klart till imorgon. Hela nästa vecka är det prao, så himla skönt att slippa skolan ett tag.
Hörs! ♥

make a wish

  2011-11-10 / 17:02:22 / foto - övrigt / 22 KOMMENTARER
Imorgon måste ju klart vara en av årets coolaste dagar, elfte i elfte tvåtusenelva :') Hoppas ni vet vad ni ska önska, då klockan slår 11:11 hihi! ♥
[haha tog bort bilden som var här under - gick tyvärr inte att fixa så det såg bra ut]

Nov. 9, 2011

  2011-11-09 / 21:31:35 / vardag / 7 KOMMENTARER
Åh, brukar nästan aldrig vara såhär omotiverat till allting. Har pluggat nästan varje dag i flera veckor känns det som. Men på fredag skriver jag sista provet den här perioden, så skönt. Mar massa andra saker jag också borde göra. Men orkar verkligen inte. Den enda bra saken idag var att jag fick ett låååågt brev från finaste kusinen. Hihi, vet att du läser det här gullunge ♥ I helgen hoppas hinna med allt jag inte hinner med just nu, och förhoppningsvis lite roligare inlägg också - puss!

[ gammalt - men hinner inte fota heller. ]


/imagine you have a balloon in your hands

  2011-11-08 / 17:09:19 / foto - människor / 29 KOMMENTARER
Hej! Den här veckan är väldigt stressig. Igår pluggade jag nästan hela dagen, och skriver ett till prov på fredag jag måste börja plugga till. Ikväll tror jag Astrid kommer hit, brukar försöka övertala henne att ställa upp på bilder - men tjänar nästan inget till då hon alltid blir så arg :')
Ska försöka hinna uppdatera så fort jag hinner :) Stay tuned!

never fear shadows.

  2011-11-06 / 13:57:07 / foto - människor / 20 KOMMENTARER
Var utklädd till djävul igår ↑ , eftersom halloween firades här i helgen :) Hade riktigt kuul vissa stunder! Idag väntar massa plugg, som jag sparat till sista minuten..
Och många frågar var och hur jag redigerar mina bilder - jag redigerar nästan alla bilder i photoshop cs5, och ska göra ett inlägg med lite redigerings tips inom kort ! ♥

finalist

  2011-11-05 / 11:50:10 / vardag / 25 KOMMENTARER

puss!

elsa

  2011-11-05 / 10:23:00 / vardag / 3 KOMMENTARER
Fick den tredje Elsa-boken hemskickad idag, glaaad! Ska kolla första avsnittet av Elsas värld nu, som börjat sändas på tv3 play :) Har massa plugg och annat som måste fixas idag! Laterr ♥

friday

  2011-11-04 / 18:02:16 / foto - övrigt / 14 KOMMENTARER
Gick till stan med Victoria och Sofia efter skolan. Gick till den nya gallerian mitt i stan, fick en lyckokaka, och träffade personer man aldrig föreställt sig att man skulle träffa.. Blev påmind om gamla minnen, både bra och mindre bra .. :')
Nu chillar jag med pappas mac i min säng, och planerna för ikväll är fortfarande lite oklara. Men hörs senare!♥
Thai fortune cake ↑

4 old in b&w

  2011-11-03 / 21:10:15 / foto - människor / 20 KOMMENTARER
Hej alla fina ♥ Eftersom torsdagar är så himla stressiga, har jag knappt hunnit röra kameran idag. Men visar några gamla svartvita bilder :) Nu ska jag fortsätta plugga, men vi hörs imorgon!


seven things I love about autumn.

  2011-11-02 / 18:02:00 / vardag / 24 KOMMENTARER

dear scool, I don't like you

  2011-11-02 / 17:04:27 / vardag / 5 KOMMENTARER
Inte nog med att gå från åtta till tre nästan varje dag, sen när jag kom hem fick jag vara barnvakt åt lillasyster. Och leka skola .. :) Hade julfest möte efter skolan idag också, eftersom niorna fixar julfest för hela skolan varje år. Tror nog det kan bli bra! 
hörs, xx[och för er som inte fattade det , är det meningen att hon skulle skrivit fel ;) ]

pretend that everything is okay, even if you feel broken inside

  2011-11-02 / 10:09:00 / foto - människor / 40 KOMMENTARER

[är med i en fototävling HÄR där man kan vinna priser från Fotofyndet ! :) för att delta , tryck hääär ]

n o v e m b e r

  2011-11-01 / 16:43:30 / foto - övrigt / 29 KOMMENTARER
Första november idag! :) Bara en månad till årets mysigaste månad, december ♥ Känns inte alls länge sen som det var första oktober, och jag tog dessa bilder. Men tiden brukar ju gå snabbt..!